Alles over Biozakken

Wat zijn biologisch afbreekbare vuilniszakken? Waarom gebruiken we biologisch afbreekbare zakken? Hoelang duurt het voordat biozakken zijn afgebroken? Waar zijn biologisch afbreekbare zakken van gemaakt? Allemaal vragen die we gaan beantwoorden in deze blog.

Wat zijn Biozakken?

Biologische vuilniszakken worden gemaakt van Bioplastics. Bioplastics zijn natuurlijke grondstoffen, zoals mais en rietsuiker. Deze bioplastics worden gebruikt om bekertjes, voedselverpakkingen en vuilniszakken van te maken. Door de natuurlijke materialen zijn de zakken biologisch afbreekbaar en composteerbaar.

Hoelang duurt het voordat biologische zakken volledig zijn afgebroken?

Het verschilt hoelang het duurt voordat biologisch afbreekbare zakken volledig afgebroken zijn. Dat heeft te maken met de omstandigheden waarin de zakken worden afgebroken. Weersomstandigheden en bacteriën bepalen hoelang het duurt voordat de zakken volledig afgebroken zijn. Als je een biozak op straat gooit, zal het lang duren voordat de biozakken volledig afgebroken zijn, op straat zijn er namelijk niet de juiste omstandigheden. Bij verwerkingsbedrijven van GFT afval zijn er wel de juiste omstandigheden om de zakken volledig af te breken. Hier duurt het verwerking van GFT ongeveer 2 weken. Als biozakken in de natuur worden gegooid zal het 2 jaar of zelfs langer duren.

Mogen biozakken in de GFT bak?

Alleen biozakken met het kiemplantlogo of OK-compostlogo mogen bij het GFT-afval worden weggegooid. Bij Vuilniszak.nl hebben alle biozakken deze juiste logo’s. Al onze biologische zakken mogen weggegooid worden bij het GFT-afval. Biologische zakken zijn ideaal voor de inzameling van je groente, fruit en tuinafval. Zorg ook voor een schone GFT container met onze biologische afbreekbare containerzakken.

Wat niet doen met biozakken!

Gooi biozakken met kiemplantlogo of OK-compostlogo niet bij je plastic afval, want deze zakken zijn van een ander materiaal gemaakt dan normaal plastic. Gooi de biozakken ook niet bij het restafval, want restafval wordt verbrand en hier zijn de biozakken niet voor gemaakt.

Waarom gebruiken we GFT-zakken?

Biozakken zijn ideaal voor de inzameling van je GFT-afval. Deze zakken mogen bij het GFT-afval. Plastic afvalzakken mogen niet bij het GFT-afval, omdat er door gebruik van plastic zakken microplastic in het compost blijft zitten . Biozakken laten geen microplastic achter bij de verwerking van GFT-afval tot compost. Dit is de reden dat we biologische afvalzakken gebruiken. Vuilniszak.nl biedt biozakken aan van 10 tot 240 liter. Biozakken voor kleine afvalbakjes tot biologisch afbreekbare zakken voor in je GFT-container. Kijk op Vuilniszak.nl voor ons volledige assortiment biozakken.

Lees anders ook eens:

komo 9642dca3 c83f 45b1 830d 3752d73a7c1a
Alles over KOMO vuilniszakken
KOMO vuilniszakken zijn een van de meest bekende vuilniszakken in Nederland. Je herkent een KOMO afvalzak aan de grijze kleur met het KOMO logo in de gele bedrukking. Deze zakken…
20240510 170058
In welke afvalbak gooi je een chipszak weg
Elke keer als je met je lege chipszak naar de afvalbak loopt, twijfel je: ‘In welke afvalbak moet ik mijn chipszak gooien?’. We kunnen kort en duidelijk zijn: chipszakken mogen…