Vuilniszakken voor bedrijven – hoe kies je de juiste zakken?

Vuilniszakken zijn voor de meeste bedrijven en instellingen onmisbaar. Ze worden o.a. gebruikt voor het reguliere bedrijfsafval, maar ook voor recycling. Het vinden van de juiste – en goed passende – vuilniszakken kan voor sommige bedrijven/instellingen echter een uitdaging zijn.

Vuilniszakken zijn verkrijgbaar in vele verschillende maten en soorten. Het aanbod van Vuilniszak.nl is uitgebreid en varieert van kleine afvalzakken voor licht afval tot grote kliko- en containerzakken. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren bij het kiezen van de juiste vuilniszakken voor jouw bedrijf.

Kies de juiste grootte

Als het gaat om het kiezen van vuilniszakken is het van belang dat de zakken groot genoeg zijn om het bedrijfsafval te verwerken en af te kunnen voeren. Te kleine zakken kunnen overvol raken en snel scheuren, terwijl te grote zakken in prullenbakken er niet mooi uitzien. We raden je aan om de grootte van de afvalbak op te meten waarvoor je vuilniszakken nodig hebt en op basis hiervan vuilniszakken te bestellen. Je kunt hiervoor de handige configurator op Vuilniszak.nl gebruiken.

Kies het juiste materiaal

Er zijn verschillende soorten vuilniszakken verkrijgbaar, waaronder HDPE en LDPE. HDPE zakken zijn gemaakt van een hoge dichtheid polyethyleen en ideaal voor licht afval. LDPE zakken zijn gemaakt van lage dichtheid polyethyleen en zijn geschikter voor zwaarder afval. 

Kies de juiste kleur

Vuilniszakken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dit kan handig zijn wanneer je een bepaalde kleur vuilniszak voor een bepaalde afvalstroom wilt gebruiken. Zo wordt een groene afvalzak vaak voor groenafval gebruikt, een zwarte of grijze zak voor restafval en een blauwe afvalzak voor papier en karton. Door het gebruik van verschillende kleuren afvalzakken, wordt het scheiden van afval gemakkelijker gemaakt. 

Leverancier vuilniszakken

Bij het kiezen van vuilniszakken voor je bedrijf is het belangrijk om deze te bestellen bij een betrouwbare leverancier. Vuilniszak.nl is een betrouwbare leverancier met een uitgebreid assortiment aan vuilniszakken die geschikt zijn voor verschillende bedrijven. Het plaatsen van een bestelling is eenvoudig, en met de handige QR-sticker kun je eenvoudig nog een keer bestellen.

vuilniszakken voor bedrijven

Lees anders ook eens:

biozakken 61fd8042 1400 4c20 ac7e 5f9c13570c84
Alles over Biozakken
Wat zijn biologisch afbreekbare vuilniszakken? Waarom gebruiken we biologisch afbreekbare zakken? Hoelang duurt het voordat biozakken zijn afgebroken? Waar zijn biologisch afbreekbare zakken van gemaakt? Allemaal vragen die we gaan…
komo 9642dca3 c83f 45b1 830d 3752d73a7c1a
Alles over KOMO vuilniszakken
KOMO vuilniszakken zijn een van de meest bekende vuilniszakken in Nederland. Je herkent een KOMO afvalzak aan de grijze kleur met het KOMO logo in de gele bedrukking. Deze zakken…