Welke maat vuilniszak heb ik nodig?

Het lijkt misschien eenvoudig om de juiste maat vuilniszak te kiezen: je neemt gewoon de liters van de afvalbak en bestelt de zak die daarbij past. Maar helaas is het niet altijd zo simpel. Er zijn namelijk verschillende soorten en maten vuilniszakken die ook nog eens verschillen in eigenschappen. In dit artikel vertellen we je meer over verschillende soorten maten vuilniszakken.

De juiste maat afvalzak

De juiste maat vuilniszak is belangrijk om ongemakken te voorkomen. Een te kleine vuilniszak kan namelijk snel scheuren of lekken, terwijl een te grote vuilniszak onnodig veel ruimte inneemt. Het is daarom belangrijk om de juiste maat vuilniszak te kiezen die past bij de afmetingen van de vuilnisbak.

Welke soorten vuilniszakken zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten vuilniszakken verkrijgbaar. Om te bepalen welke maat vuilniszak je nodig hebt, is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen van de afvalbak. In de meeste gevallen wordt de inhoud van een vuilnisbak/prullenbak weergegeven in liters. De meest voorkomende inhouden zijn:

  • 30 liter
  • 60 liter
  • 120 liter
  • 240 liter (kliko)

Hoe bepaal je de juiste maat vuilniszak?

Om te bepalen welke maat vuilniszak je nodig hebt, moet je eerst weten welk type afvalbak je hebt. In de meeste gevallen is een afvalbak vierkantrechthoekig of rond. Daarnaast is het belangrijk om te weten of de vuilniszak een binnenemmer bevat. 

De juiste maat vuilniszak kan eenvoudig berekend worden met de handige configurator op Vuilniszak.nl. Je selecteert eerst de vorm van je afvalbak (rechthoekig, rond of anders) en vult vervolgens de afmetingen in. De configurator komt vervolgens met een overzicht van de passende vuilniszakken voor jouw afvalbak. Handig toch?

 

Op Vuilniszak.nl vind je een ruim assortiment vuilniszakken – in verschillende kleuren, diverse formaten en met verschillende eigenschappen. Heb je een vraag of opmerking? Laat het ons gerust weten via het contactformulier.

welke maat vuilniszak heb ik nodig

Lees anders ook eens:

biozakken 61fd8042 1400 4c20 ac7e 5f9c13570c84
Alles over Biozakken
Wat zijn biologisch afbreekbare vuilniszakken? Waarom gebruiken we biologisch afbreekbare zakken? Hoelang duurt het voordat biozakken zijn afgebroken? Waar zijn biologisch afbreekbare zakken van gemaakt? Allemaal vragen die we gaan…
komo 9642dca3 c83f 45b1 830d 3752d73a7c1a
Alles over KOMO vuilniszakken
KOMO vuilniszakken zijn een van de meest bekende vuilniszakken in Nederland. Je herkent een KOMO afvalzak aan de grijze kleur met het KOMO logo in de gele bedrukking. Deze zakken…