Welke maat vuilniszak heb ik nodig?

Het lijkt misschien eenvoudig om de juiste maat vuilniszak te kiezen: je neemt gewoon de liters van de afvalbak en bestelt de zak die daarbij past. Maar helaas is het niet altijd zo simpel. Er zijn namelijk verschillende soorten en maten vuilniszakken die ook nog eens verschillen in eigenschappen. In dit artikel vertellen we je meer over verschillende soorten maten vuilniszakken.

De juiste maat afvalzak

De juiste maat vuilniszak is belangrijk om ongemakken te voorkomen. Een te kleine vuilniszak kan namelijk snel scheuren of lekken, terwijl een te grote vuilniszak onnodig veel ruimte inneemt. Het is daarom belangrijk om de juiste maat vuilniszak te kiezen die past bij de afmetingen van de vuilnisbak.

Welke soorten vuilniszakken zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten vuilniszakken verkrijgbaar. Om te bepalen welke maat vuilniszak je nodig hebt, is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen van de afvalbak. In de meeste gevallen wordt de inhoud van een vuilnisbak/prullenbak weergegeven in liters. De meest voorkomende inhouden zijn:

  • 30 liter
  • 60 liter
  • 120 liter
  • 240 liter (kliko)

Hoe bepaal je de juiste maat vuilniszak?

Om te bepalen welke maat vuilniszak je nodig hebt, moet je eerst weten welk type afvalbak je hebt. In de meeste gevallen is een afvalbak vierkantrechthoekig of rond. Daarnaast is het belangrijk om te weten of de vuilniszak een binnenemmer bevat. 

De juiste maat vuilniszak kan eenvoudig berekend worden met de handige configurator op Vuilniszak.nl. Je selecteert eerst de vorm van je afvalbak (rechthoekig, rond of anders) en vult vervolgens de afmetingen in. De configurator komt vervolgens met een overzicht van de passende vuilniszakken voor jouw afvalbak. Handig toch?

 

Op Vuilniszak.nl vind je een ruim assortiment vuilniszakken – in verschillende kleuren, diverse formaten en met verschillende eigenschappen. Heb je een vraag of opmerking? Laat het ons gerust weten via het contactformulier.

welke maat vuilniszak heb ik nodig

Lees anders ook eens: