Welke vuilniszak gebruik ik voor een ronde vuilnisbak?

Als je een ronde vuilnisbak in huis hebt, is het belangrijk om de juiste maat vuilniszak te kiezen. Een vuilniszak voor een ronde bak moet namelijk precies passen, anders kan de zak gaan scheuren, lekken of niet goed blijven zitten. In deze blog leggen we je uit hoe je een ronde bak opmeet en welke maat vuilniszak hierbij past.

Ronde prullenbak opmeten

Een ronde vuilnisbak opmeten is niet heel lastig, maar gaat net even anders dan het opmeten van een vierkante of rechthoekige afvalbak. Om te beginnen meet je de diameter van de bak. Dit doe je door de afstand tussen de linker- en rechterkant van de bak te meten. De diameter is dus de breedte van de bak, gemeten op het breedste punt. Over het algemeen gaat dit dus over de afstand tussen het meest linkse en meest rechtse deel van de bak. Nadat je de diameter hebt opgemeten, meet je de hoogte van de bak op. Dit doe je van de bodem tot aan de bovenkant van de bak.

Maat vuilniszak voor ronde bak

Nu je de afmetingen van de ronde afvalbak weet, kun je de juiste maat vuilniszak bepalen. Hiervoor kun je de handige configurator op Vuilniszak.nl gebruiken. Als je de diameter en hoogte van de ronde bak invoert, krijg je direct een overzicht van geschikte vuilniszakken. Je kunt gelijk zien welke maat vuilniszak het beste past bij jouw ronde bak.

Vuilniszakken kopen

Op Vuilniszak.nl vind je een ruim assortiment vuilniszakken voor ronde bakken en andere vormen van afvalbakken. Zo zijn er vuilniszakken in diverse formaten, kleuren en met verschillende eigenschappen. Voor iedere behoefte – en voor elke bak – is er wel een geschikte vuilniszak te vinden. Heb je een vraag of opmerking? Laat het ons gerust weten via het contactformulier.

vuilniszak voor ronde bak

Lees anders ook eens:

biozakken 61fd8042 1400 4c20 ac7e 5f9c13570c84
Alles over Biozakken
Wat zijn biologisch afbreekbare vuilniszakken? Waarom gebruiken we biologisch afbreekbare zakken? Hoelang duurt het voordat biozakken zijn afgebroken? Waar zijn biologisch afbreekbare zakken van gemaakt? Allemaal vragen die we gaan…
komo 9642dca3 c83f 45b1 830d 3752d73a7c1a
Alles over KOMO vuilniszakken
KOMO vuilniszakken zijn een van de meest bekende vuilniszakken in Nederland. Je herkent een KOMO afvalzak aan de grijze kleur met het KOMO logo in de gele bedrukking. Deze zakken…