Vuilniszakken: hygiëne voorop

Vuilniszakken zijn onmisbaar in ieder huishouden. Ze worden op verschillende plekken in huis gebruikt en zorgen ervoor dat we ons afval op een hygiënische manier kunnen afvoeren. Maar hoe kies je de juiste vuilniszak voor jouw vuilnisbak? En hoe zorg je ervoor dat je vuilnisbakken hygiënisch blijven?

De juiste vuilniszak

De soort vuilniszak die je gebruikt hangt af van verschillende factoren, zoals het soort afval dat je erin wilt doen, de grootte van je afvalbak/afvalemmer/prullenbak en je budget. Kies altijd voor de juiste afmeting. Een te brede vuilniszak zakt sneller in de vuilnisbak, waardoor de bovenste helft van de bak vies word. Een te smalle vuilniszak scheurt bij het aanbrengen of afval valt naast de vuilniszak onder in de bak. Voor nat afval, zoals etensresten en groenafval, zijn stevige, waterdichte vuilniszakken aan te raden. Deze zakken voorkomen dat het afval door de zak lekt. Voor droog afval kunnen reguliere vuilniszakken worden gebruikt. Het maakt voor deze afvalsoort niet uit of de vuilniszak (volledig) waterdicht is.

Hygiënisch gebruik

Om vuilnisbakken hygiënisch te gebruiken, is het belangrijk om ze op de juiste manier te legen of af te voeren. Bij sommige afvalsoorten is het daarom aan te raden om handschoenen te gebruiken bij het verwisselen van de zak. Daarnaast kunnen ook vuilniszakken met trekband uitkomst bieden. Deze vuilniszakken zijn gemakkelijk af te sluiten, waardoor het afval er niet uit kan vallen. Deponeer de vuilniszak in een afgesloten afvalbak / container totdat het wordt opgehaald.

Regelmatig vervangen

Vuilniszakken moeten regelmatig worden vervangen, zeker als ze nat of vochtig afval bevatten. Zo voorkom je dat bacteriën en schimmels zich kunnen vermenigvuldigen. Extra tip: vervang vuilniszakken ook direct als ze gescheurd of lek zijn en maak de afvalbak goed schoen voordat je er een nieuwe zak in plaatst.

Tips voor hygiënisch gebruik

Enkele tips voor hygiënisch gebruik van vuilniszakken:

  • Was je handen grondig na het verwijderen van een vuilniszak uit de vuilnisbak.
  • Verpak nat afval voordat je het in de vuilniszak doet – bijvoorbeeld in een zakje of keukenpapiertje.
  • Houd de vuilnisbak droog en schoon.
  • Maak gebruik van een vuilniszak met trekband.
  • Vervang de vuilniszak regelmatig, ook in vuilnisbakken waar minder afval wordt weggegooid.

Vuilniszakken online kopen

Op Vuilniszak.nl vind je een uitgebreid assortiment aan vuilniszakken voor elke toepassing. Of je nu op zoek bent naar vuilniszakken voor in de keuken, badkamer, slaapkamer of tuin, wij hebben ze in elke maat en uitvoering. Ook voor speciale afvalbakken, zoals GFT-bakken, kun je bij ons terecht.

> Bestel direct >

 

vuilniszak hygiene

Lees anders ook eens:

vlarema-wetgeving-vuilnizakken
VLAREMA Wetgeving
Wat is VLAREMA? Hoe is VLAREMA ontstaan? Waarom zijn VLAREMA-zakken zo belangrijk? Wat maakt ze anders dan gewone vuilniszakken? In deze blog gaan we al deze vragen voor je beantwoorden!Wat…
biozakken 61fd8042 1400 4c20 ac7e 5f9c13570c84
Alles over Biozakken
Wat zijn biologisch afbreekbare vuilniszakken? Waarom gebruiken we biologisch afbreekbare zakken? Hoelang duurt het voordat biozakken zijn afgebroken? Waar zijn biologisch afbreekbare zakken van gemaakt? Allemaal vragen die we gaan…