Stinkende vuilnisbak – 5 tips om het tegen te gaan

Een stinkende vuilnisbak is een van de grootste ergernissen in huis. Het is niet alleen ontzettend onhygiënisch, maar het kan ook voor een vervelende geur zorgen die zich door het hele huis – of de ruimte waar de vuilnisbak staat – verspreidt. In dit artikel geven we een aantal handige tips om van een stinkende vuilnisbak af te komen. 

Tip 1: Gebruik de juiste vuilniszak

Het begint allemaal met een goede vuilniszak. De dikkere zakken zorgen er over het algemeen voor dat er minder kans bestaat dat vieze geuren zich verspreiden. Ook bestaan er vuilniszakken met een geur-absorberende laag, waardoor vieze geurtjes direct worden opgenomen. Zorg er daarnaast ook voor dat je de juiste maat vuilniszak gebruikt, zodat de zak goed past en niet lekt. Op Vuilniszak.nl vind je verschillende soorten kwalitatieve vuilniszakken.

Tip 2: Zorg voor een goede luchtstroom

Een goede luchtstroom is essentieel als je wilt voorkomen dat je vuilnisbak gaat stinken. Zorg er daarom voor dat de bodem van je vuilnisbak voorzien is van een aantal kleine gaatjes. Hierdoor kan de lucht uit de vuilnisbak ontsnappen en wordt de kans op nare geurtjes een stuk kleiner. Sommige vuilnisbakken bevatten al enkele gaatjes, maar mocht dit niet het geval zijn, dan kun je deze er eenvoudig zelf in boren.

Tip 3: Leg een krant op de bodem van de vuilnisbak

Een andere oplossing tegen stank in je vuilnisbak is het leggen van een krant op de bodem van de bak voordat je er een nieuwe vuilniszak in plaatst. De krant absorbeert vocht en nare geurtjes, waardoor de kans op stank een stuk kleiner wordt.

Tip 4: Sorteer het afval

Het sorteren en scheiden van afval is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat een vuilnisbak/vuilniszak minder snel gaat stinken. Door het afval te scheiden voorkom je dat er nare geuren ontstaan. Ook kan je zorgen voor een kleine afvalbakjes – bijvoorbeeld op het aanrecht – om (GFT) afval te bewaren voordat je het in de grote bak doet. 

Tip 5: Maak de vuilnisbak regelmatig schoon

Last but not least: zorg ervoor dat je de vuilnisbak regelmatig schoonmaakt. Door de bak eens in de zoveel tijd goed schoon te maken – van binnen en van buiten – met wat schoonmaakmiddel en water, voorkom je dat er viezigheid achterblijft die voor een nare geur zorgt. 

Met deze tips blijft jouw vuilnisbak fris en schoon. Kijk voor meer informatie en verschillende soorten vuilniszakken op Vuilniszak.nl.

vuilniszak stinkende vuilnisbak

Lees anders ook eens:

brabantia vuilniszakken alternatief
Alternatief voor Brabantia vuilniszakken
Brabantia is een bekend merk dat kwalitatief hoogwaardige producten produceert, waaronder vuilniszakken. Deze zakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, en zijn in de meeste gevallen voorzien van een…
e3 strand vuilniszak
E3 Strand kiest voor Vuilniszak.nl
Het E3 Strand is een populaire recreatieplek in Eersel, Noord-Brabant. Het strand ligt aan een mooie zwemplas en biedt diverse faciliteiten, waaronder een beachbar, paviljoen en een speeltuin. Om het…
vuilniszak hygiene
Vuilniszakken: hygiëne voorop
Vuilniszakken zijn onmisbaar in ieder huishouden. Ze worden op verschillende plekken in huis gebruikt en zorgen ervoor dat we ons afval op een hygiënische manier kunnen afvoeren. Maar hoe kies…